Gezonde binnenruimtes dankzij kwalitatieve ventilatie

Kwalitatieve zuurstof is essentieel om je goed te voelen in een ruimte. De lucht kan echter vervuild raken door een hoog vochtgehalte, geuren, te veel CO², ziektekiemen … Alleen ventilatie kan dit verhelpen. Vroeger was er vaak natuurlijke ventilatie, maar bij de sterk geïsoleerde woningen van vandaag biedt enkel mechanische ventilatie soelaas. Het is de beste manier om vervuilde lucht weg te werken en verse lucht naar binnen te halen.

Er zijn drie mogelijke ventilatiesystemen die een gezonde luchtkwaliteit kunnen creëren.

  • Ventilatiesysteem C: een basissysteem dat vervuilde lucht uit je keuken, toilet, badkamer, … afvoert en verse lucht binnenbrengt via roosters in de ramen. De luchtkwaliteit wordt niet gemonitord met ongecontroleerde warmteverliezen als gevolg en mogelijks een hoog elektriciteitsverbruik.

  • Vraaggestuurd ventilatiesysteem C: dit is een upgrade van het klassieke C-systeem. De luchtkwaliteit wordt bewaakt a.d.h.v. sensoren waardoor het enkel op volle kracht werkt als het echt nodig is. Zo verlies je minder warmte en verbruik je minder elektriciteit.

  • Ventilatiesysteem D:ongetwijfeld het meest rendabele systeem. Hier gaat zowel het afvoeren als aanvoeren van lucht via de ventilatie-unit. De afgevoerde lucht geeft de restwarmte af aan de verse lucht waardoor je amper 20% warmte verliest. Je hebt ook meer akoestisch comfort en een aangenamer gevoel omdat er geen ventilatieroosters nodig zijn.

Wij adviseren je graag over het ideale ventilatiesysteem om aan de opgelegde eisen te voldoen. We brainstormen samen en overlopen je wensen en eventuele moeilijkheden. Daarna creëren wij met kwalitatieve merken een performante installatie op maat! Contacteer ons voor ventilatie in je woning, lokalen, bureel of industriehal.

Ventilatie D balans - 1
Ventilatie afzuiging - 2
Ventilatie afzuiging - 1
Ventilatie - 1
Uw project voorstellen?